Laboratoriumonderzoek
Door het inzetten van laboratoriumonderzoek of DNA test is het mogelijk om nog nauwkeuriger/ specifieker de oorzaak te vinden van jouw klacht. Samples die onderzocht kunnen worden zijn: feces-, bloed-, urine-, speeksel-, haar- en slijmvliesanalyse. Uit deze samples kunnen veel gegevens verzameld worden die in verband kunnen staan met jouw symptomen. Hiermee is het mogelijk om patiënt specifiek een therapieplan samen te stellen!
“Sanitas Humanus” De gezonde mens
Laboratoriumonderzoek
Ter ondersteuning van een diagnose of voor preventieve doeleinden bieden wij diverse mogelijkheden aan voor laboratoriumonderzoek.
Wij werken samen met o.a. Sanitas Humanus, NL-Lab, iGene DNA en Mijnlabtest. Dit zijn gecertificeerde laboratoria en speciaal gericht op de complementaire zorg/therapeut/arts. Bloedafname vindt plaats via Medisanté. Feces, urine en speeksel samples dient de cliënt bij zichzelf af te nemen d.m.v. de testkit die wij meegeven.
Een aantal laboratoriumonderzoeken staan bij tarieven onder orthomoleculaire therapie. Indien men een ander onderzoek wilt aanvragen dan is dit natuurlijk ook mogelijk en op aanvraag!
Wil je graag een labonderzoek doen zonder tussenkomst van een therapeut? Dit kan via mijnlabtest.nl en door gebruik te maken van deze link ontvang je 10% korting! Je kan ook handmatig de kortingscode Carefulness-10% invullen op www.mijnlabtest.nl
Tevens bieden wij de mogelijkheid om je omega index te meten (vetzuur balans van omega 3,6,7,9). Hiervoor gebruiken we de WHC omega index test COMPLEET. Deze test wordt o.a. gebruikt bij wetenschappelijke onderzoeken. De test kan bij Carefulness gedaan worden, maar het is ook mogelijk om deze thuis af te nemen.
WHC Omega index test
WHC omega index test compleet vertegenwoordigd Omegametrix labo.
Omegametrix, opgericht in 2007 door prof. dr. Clemens von Schacky (preventieve cardiologie Maximilaan Universtiteit Munchen), is een internationaal referentie laboratorium voor de bepaling van de Omega 3-index. Ze bepalen uw Omega 3-Index® en kunnen u helpen om een gezond en lang leven te leiden.
- Testmethode gebruikt in meer dan 300 onderzoeksstudies
- Gevalideerde en gestandaardiseerde testmethoden
- Erkende experts in vetzuuronderzoek
- Eenvoudig te begrijpen rapporten op basis van gerenommeerde wetenschappelijke studies
Eén druppeltje bloed volstaat om 26 verschillende soorten vetzuren te meten. Zo weet u precies hoeveel omega 3,6-,7- en omega 9-vetzuren, verzadigde vetten en transvetten u inneemt. Het allerbelangrijkste is de omega 3-index: voor een gezond hart moet uw bloed minstens 8% omega 3 bevatten.
De exclusieve analysemethoden meet de vetzuren in je rode bloedcellen. Doordat rode bloedcellen tussen de 80 en 120 dagen meegaan is dit een zeer betrouwbare meetmethoden welke waarden geeft over een langere perioden, het is dus niet moment afhankelijk. De 4 groepen vetzuren die tot in detail geanalyseerd worden zijn:
- De omega 3-Index: Totaal van gezonde vetten als EPA en DHA
- De verhoudingen tussen Omega 3 en 6
- Mono-onverzadigde vetzuren: Omega 7 en 9
- Verzadigde vetzuren
- Transvetzuren
Voorbeeld Omega 3-Index uitslag
Mijnlabtest
Mijnlabtest stelt DNA, bloed en speeksel testen beschikbaar voor consumenten en professionals. Ze vinden het belangrijk dat iedereen op basis van duidelijke en wetenschappelijk verantwoorde onderzoeken ownership kan nemen voor zijn of haar gezondheid, binnen de grenzen van de realiteit. Ze werken samen met artsen en therapeuten zodat validatie en interpretatie van de testen kunnen waarborgen.
Omdat het bij testen gaat om persoonlijke gezondheidsinformatie, hechten ze erg veel belang aan privacy en integriteit. Ze werken dan ook uitsluitend samen met laboratoria die dezelfde kernwaarden hanteren.
Hun missie
De missie van Mijnlabtest is het bieden van inzichten waardoor je jouw gezondheid kunt optimaliseren. Ze richten zich op preventie: gezond zijn én gezond blijven. Hiervoor stellen ze verschillende onderzoeken beschikbaar. Met hun DNA testen krijg je informatie over je aanleg. Met de hormoon- en bloedtesten geven ze inzicht in je huidige gezondheidsstatus.
Mijnlabtest.nl heeft de rol van:
Samensteller en distributeur van afname kits (behandelingspakketten volgens artikel 22 van de MDR);
Dealer/Serviceaanbieder van geaccrediteerde medische laboratoria.
Zelfstandig een test aanvragen?
Wil je graag een labonderzoek doen zonder tussenkomst van een therapeut? Dit kan via mijnlabtest.nl en door gebruik te maken van deze link ontvang je 10% korting! Je kan ook handmatig de kortingscode Carefulness-10% invullen op www.mijnlabtest.nl
Thema`s:
- Hormonen
- Darmen
- Allergie / Intolerantie
- Afvallen
- Stress en Slaap
- Persoonlijke voeding
- Gezond ouder worden
- Hart en vaten
- Soa’s
- Sport
- DNA
Sanitas Humanus
RP Analytic, onderdeel van Sanitas Humanus, houdt zich voornamelijk bezig met het verlenen van laboratoriumdiagnostiek ten behoeve van complementair werkende artsen en therapeuten. RP Analytic biedt een groot aantal laboratoriumanalyses aan op het gebied van:
- Darmgezondheid
- Ontstekingen
- Celstofwisseling
- Algemene gezondheidsscreening
- Lever en nieren
- Vetstofwisseling
- Vitaminen
- Mineralen
- Spoorelementen
- Neurotransmitters
- Zware metalen
- Hormoondiagnostiek
- Microbiologie
- Parasitologie
- Enzymatische testen
- Immuunsysteem
- Multi-elementenanalyse uit haar
- Holistische-complementaire hematologie
- Voedingsintolerantie/-allergie testen
Voorbeeld van mogelijkheden aan onderzoeken Sanitas Humanus
NL-Lab
NL-Lab is een privaat medisch onderzoekslaboratorium en, vanuit hun hoofdlocatie in Leeuwarden, actief in heel Europa. Hun missie is het leveren van de ultieme medische diagnostiek voor de patiënt en de behandelaar.
NL-Lab heeft een ervaren interdisciplinair team met verschillende gevarieerde achtergronden, waaronder moleculaire en medische microbiologie en analytische softwareontwikkeling. Hun wetenschappelijk team publiceert jaarlijks in verschillende internationale wetenschappelijke tijdschriften.
Ze werken met de nieuwste technologie en de innovatieve analyseapparatuur die is ontwikkeld door Biotrack te Leeuwarden. Hierdoor zijn hun analyses betrouwbaar en nauwkeurig. Deze gepatenteerde technologie is volledig geautomatiseerd, snel, nauwkeurig en toepasbaar voor vele soorten analyses. NL-Lab is een onderdeel van Biotrack. Biotrack heeft de gepatenteerde C-FISH technologie ontwikkeld waarmee ze het merendeel van hun metingen doen en die in staat is om meer te meten en zeer accuraat is.
Naast al meer dan tien jaar ervaring te hebben in onderzoek naar ziekteverwekkers in relatie tot tekenbeetziektes en chronische infecties, doen zij ook onderzoek naar het darmmicrobioom en parasieten. Zij verbeteren en verbreden constant hun analyses door te excelleren in onderzoek en ontwikkeling.
Kwaliteit
NL-Lab werkt volgens de ISO 15189:2012 richtlijnen en onze analytische systemen werken volgens ISO 13485:2016.
De Biotrack-MED, het analyse systeem van Biotrack uit Leeuwarden, is CE-IVD geregistreerd onder NL-CA002-2020-51055.
iGene DNA
iGene DNA-analyse heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Zo is er inmiddels een hoop ontdekt op het gebied van DNA en de link met voeding en lifestyle (epigenetica). Door een DNA test te doen kom je veel betrouwbare informatie te weten over je gezondheid. Denk dan bijvoorbeeld aan:
- Genetische aanleg voor voedingsintoleranties en overgevoeligheden ontdekken.
- Medicatiegevoeligheid in kaart brengen.
- Risico’s op aandoeningen inschatten.
- Relevante, persoonlijke preventie-adviezen geven.
Beschikbare onderdelen zijn:
Methylatie (Methylation)
Geanalyseerde genen: 13
Opgedeeld in verschillende methylatie cycli:
- Folate cycle (o.a. MTHFR, MTR),
- Methionine cycle (o.a. MTRR, BHMT, PEMT),
- Transsulfuration pathway (o.a CBS, SUOX)
Detoxificatie (Detoxification)
Geanalyseerde genen: ruim 35
Informatie over werkzaamheid ontgiftingsenzymen en transporteiwitten
Opgedeeld in phase 0, phase I, phase II en phase III detoxificatie stappen.
Oxidative stress
Geanalyseerde genen: 6
Informatie over enzymen betrokken bij oxidatieve stress (verwerking ROS)
Betrokken genen o.a. SOD, CAT, GPX
Oestrogenen (Oestrogens)
Geanalyseerde genen: ruim 20
Informatie over enzymen betrokken bij oestrogeensynthese, -metabolisme en -eliminatie
Betrokken genen o.a. CYP17A1, CYP1B1, COMT, GST’s
Neurotransmitters
Geanalyseerde genen: ruim 20
Informatie over de verwerking en aanmaak van neurotransmitters (zoals dopamine, serotonine, melatonine, adrenaline en histamine).
Betrokken genen o.a. COMT, MAO, DAO, DRD4, BDNF
Vitamines
Informatie over de verwerking en omzetting van 8 vitamines
Onder andere informatie over vitamine B6, B9, B12 en vitamine D
Inflammatie
Ontstekingsfactoren (Inflammation)
Geanalyseerde genen: 12
Informatie over cytokines, receptoren, receptoragonisten en bindingseiwitten betrokken bij ontstekingsmechanismen
Betrokken cytokines o.a. IL6, TNF, IL10, CRP
Farmacogenetica
(medicijngevoeligheid)
Het iGenius DNA-Dashboard levert een duidelijk overzicht van iemands persoonlijke gevoeligheid voor geneesmiddelen, gebaseerd op enzymwerking. Dit gebeurt aan de hand van 20 enzymen en transporteiwitten en ruim 60 gerelateerde geneesmiddelen.
We hebben, om dit inzichtelijk te maken, zowel een app als een dashboard voor de zorgprofessional ontwikkeld. Hier wordt het metabolisme per enzym in relatie tot een geneesmiddel weergegeven. Dat maakt goede zorg verlenen een stuk effectiever!
Preventie
Van een reeks aandoeningen is bekend dat je er genetische aanleg voor kunt hebben. Deze informatie is onmisbaar om doeltreffend iets aan leefstijl te verbeteren.
Alle adviezen voor een gezonder leven zijn belangrijk. Maar door iemands genetische aanleg voor bepaalde aandoeningen kunnen specifieke adviezen voor de een belangrijker zijn dan voor de ander.
Het besef dat je jouw kansen op een gezonder leven gericht kunt verbeteren, zorgt voor extra motivatie om je leefstijl aan te passen.
Samenwerking met Erasmus
De farmacogenetische resultaten zijn gebaseerd op Nederlandse richtlijnen (KNMP, DPWG). Ze werken ook al enige tijd nauw samen met het Nederlands Expertisecentrum Farmacogenetica van het Erasmus MC. De experts van het Erasmus gebruiken de techniek van het iGene Paspoort om resultaten over medicijngevoeligheid te delen met de patiënt zelf en met huisartsen en behandelaars.
Informatie gegevens:
Demy van der Gugten
MSc. Maxine Harland
Praktijk adres:
Burgemeester Talsmaweg 4
3471 CN Kamerik
Gemeente Woerden
(Ingang naast de woning,
aan de Burgemeester van loonstraat)
Registratie gegevens:
Cat-collectief therapeut
Klacht en tuchtrecht
KVK: 85058793
BTW: NL863492472B01
BO nr: 73542022-01-30
BO nr: 104762023-07-11
Tel: 0623490425