Demy

Demy van der Gugten
CAT therapeut BO nr: 73542022-01-30

Natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige

Orthomoleculaire therapeut
Fytotherapeut
Neuro4Coach
Chef-kok

Wie ben ik?

Welkom bij Carefulness! Mijn naam is Demy van der Gugten.

Vanuit de holistische visie dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, help ik cliënten met een verminderde levenskwaliteit ten gevolg van ‘slechte’ voeding.

Orthomoleculair

In mijn carrière van 18 jaar als chef-kok heb ik in de loop der jaren gezien hoe belangrijk voeding is en wat voor invloed dit heeft op de gezondheid mensen. Voeding is zoveel meer dan vulling!

Doormiddel van de volgende opleidingen heb ik mijn kennis omtrent voeding en gezondheid ruim verbreed en zet deze kennis nu graag in om mensen bij te staan die hun gezondheid willen verbeteren:

2005 – MBO4 Koksopleiding
2008 – Allergenen beheer
2012 – Sociaal hygiëne
2016 – HBO orthomoleculair therapeut
2018 HBO orthomoleculair specialist
2021 – Opleiding EMB 
2022 – Fytotherapie
2023 HBO Medische basiskennis (Anatomie, fysiologie, pathologie en psychosociaal – 50 ECT)

Daarnaast volg ik jaarlijks bijscholingen/ cursussen om mijn kennis up-tot-date te houden. Denk o.a. aan:

2020 – Masterclass huid en haren
2022 – Masterclass schildlier
2021 – MCAS
2022 – Masterclass Hormonen
2023 – Module PNEI (Neurodegeneratie en Neurotoxiciteit)
2023 – Masterclass Leverdetoxificatie
2023 – Masterclass Neurotransmitters (Neuro4profielcoach)
2024 – Masterclass huid van binnenuit

Tevens sta ik ingeschreven bij beroepsvereniging CAT (Multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten) en ben ik aangesloten bij een wettelijk verplichte WKKGZ geschilleninstantie, GAT (Geschilleninstantie alternatieve zorg)Zo voldoe ik aan alle laatste wettelijke verplichtingen welke nodig zijn om een praktijk te mogen uitoefenen.

Zorgverzekering

Wij worden helaas niet vergoed door zorgverzekeraars, dit is een bewuste keuze. Orthomoleculaire therapie valt onder natuurgeneeskunde en wordt geschaald onder alternatieve zorg. Steeds meer zorgverzekeraars kleden hun polis uit, waaronder de zorg van alternatieve geneeskunde. Omdat slechts een klein percentage mensen een vergoeding krijgt hebben wij gekozen om niet met deze bureaucratie mee te werken. Dit brengt meerdere voordelen met zicht mee, wij hebben minder kosten om aan de laatste eisen van de zorgverzekeraars te voldoen met als gevolg dat we goedkopere tarieven kunnen aanbieden. Zo hebben cliënten welke niet aanvullend verzekerd zijn of geen vergoeding kunnen krijgen voor natuurgeneeskunde ook een voordeel! Bovendien worden laboratoriumonderzoeken en supplementen niet vergoed door zorgverzekeraars.

Missie

Mijn missie is om mensen te ondersteunen en bewustzijn te vergroten, zowel over de dagelijkse voeding als lifestyle. Wat voor invloed heeft eten op je gezondheid? Wat heeft je lichaam wel en niet nodig. Zonder daarbij allerlei regeltjes, schema’s en verplichtingen vast te stellen. Immers de geboden adviezen/richtlijnen zijn handvatten en je bepaalt zelf je koers, ondersteuning gericht op zelfredzaamheid!

Puzzel

Gezonde voeding is relatief, wat voor de één gezond is, is juist voor de ander ongezond. Daar zit dan ook het verwarrende stukje, waarom zegt persoon A dat deze voeding gezond is, en zegt persoon B dat dit ongezond is? Elk lichaam is uniek en heeft zo zijn eigen processen aangestuurd onder invloed van het metabolisme, DNA, genen, neurotransmitters, hormonen, omgeving, lifestyle, ect.

Ik neem de tijd voor ieders verhaal, want daarvanuit begint de puzzel, de weg naar een bewust gezonder leven. Indien nodig wordt mijn werkwijze ondersteund door laboratoriumonderzoeken, o.a RP Sanitas Humanus, NL-Lab en complementair dienstverlening EMB.

Met orthomoleculaire therapie ben je niet in één dag klaar. Het vergt vaak een verandering van voeding en leefstijl, dit kost tijd en vraagt om motivatie. Bovendien heeft het lichaam er een bepaalde tijd over gedaan om de disbalans tot uiting te laten komen, logischerwijs heeft het lichaam ook tijd nodig om de disbalans te herstellen. Bij Carefulness richten we niet op een quick-fix. We willen mensen helpen ont-wikkelen naar zelfredzaamheid en daarbij ondersteunen we je graag!

~Kennis plus ervaring maakt weten~
Boeddha

Informatie gegevens:

Demy van der Gugten
MSc. Maxine Harland

Praktijk adres:

Burgemeester Talsmaweg 4
3471 CN Kamerik
Gemeente Woerden

(Ingang naast de woning,
aan de Burgemeester van loonstraat)

Registratie gegevens:

Cat-collectief therapeut
Klacht en tuchtrecht

KVK: 85058793
BTW: NL863492472B01

BO nr: 73542022-01-30

BO nr: 104762023-07-11

Tel: 0623490425

Contract vrije therapie
– Wij werken niet met vergoedingen.
– Geen contract met zorgverzekeraars.

Scroll naar boven