Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een diëtist en een orthomoleculair therapeut?

Diëtist vs orthomoleculair therapeut

Vaak wordt de vraag gesteld, wat is nu precies het verschil tussen een diëtist en orthomoleculair therapeut?

Orthomoleculaire therapie valt onder alternatieve zorg en is onderdeel van natuurgeneeskunde.

Uitgangspunt van orthomoleculaire therapie is het lichaam ondersteuning geven ten behoeve van herstel en vitaliteit door de juiste essentiële voedingsbouwstoffen, zowel micro als macro nutriënten, beschikbaar te stellen.

Indien het lichaam de juiste voedingsbouwstoffen tot zijn beschikking heeft kan deze goed funtioneren. Zie het als volgt: Je lichaam is, metaforisch gezien, een fabriek welke dagelijks de juiste hoeveelheid grondstoffen nodig heeft om alle processen correct te laten verlopen.

Indien het lichaam van een bepaalde grondstof te weinig of te veel binnen krijgt ontstaat er een verstoring in het lichaam wat kan lijden tot een specifieke klacht en/of symptoom.

Doormiddel van uitgebreide vragenlijsten kan achterhaald worden welke mogelijke processen zijn verstoord. Ook kan er gekozen worden om een bloedtest (Regulier, EMB test of SKB test), haaranalyse of ontlastingsonderzoek in te zetten voor bevestiging van de mogelijke tekorten.

Om de tekorten aan te vullen gaan we kijken naar je dagelijks eetpatroon, lifestyle en kunnen we ook kiezen om tijdelijk supplementen in te zetten.

Ben je benieuwd of orthomoleculaire therapie iets voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

#carefulness #orthomoleculair #orthomoleculairevoeding #orthomoleculairtherapeut #gezondheid #health #healthylifestyle #diëtis #food #Woerden #Kamerik #natuurgeneeskunde #holisme #holistisch #bloedonderzoek #embtest #Ontlastingonderzoek #neurotransmitters #vitamines #mineralen #detox

Scroll naar boven